Ikke-kategoriseret

Mine dagpenge viste sig at være det rigtige valg

For et halvt år siden blev firmaet, hvor jeg havde fået arbejde nødt til at fyre alle medarbejdere. Jeg stod af den grund uden varsel uden stabil økonomi.

Det hele var virkelig håbløst. Jeg har aldrig nogensinde stået uden stabilt arbejde. Glædeligvis har jeg fra jeg blev færdig med at studere betalt til a-kasse. Det blev min overlevelse, da jeg fra den ene dag til den anden blev ledig.

Jeg har nogen gange spekuleret på, at det ikke var nødvendigt at betale til akasse. Jeg har jo nogensinde været
ledig i fortiden, men heldigivis var jeg kvik nok til at fortsætte med at være betalende medlem.

Da jeg til min store overraskelse stod arbejdsløs blev medlemskabet uden diskussion en stor hjælp.

A kassen bistod med at få styr på det økonomiske og de mange regler, og de hjalp med at søge efter nye arbejdsmuligheder, frembringesvar på jobopslag og CV. Det var reelt set nogenlunde nemt.

Det er svært at finde arbejde i mit arbejdsfelt. Derfor var jeg indstillet på, at jeg ville være arbejdssøgende over en lang periode. Finansielt ville det blive trangt, men det kunne godt lykkes. Jeg var berettiget til arbejdsløshedsdagpenge som en del af en a kasse. Derfor var jeg sikret pengemæssigt. Arbejdsløshedsdagpenge er ikke svarende til en fast løn, men jeg kan beholde min lejlighed, og jeg har råd til mad. Det er det betydeligste for mig, og det er jeg utrolig taknemmelig over.

Der er jo rigelig akasser, og det væsentligste for mig er, at den jeg er medlem af er med kompetencer inden for mit fag. Akassen skal også være pålidelige. Heldigvis følte jeg mig det rette sted.

Jeg blev indkaldt til et par indledende møder hos min akasse, og der var desuden lejlighed til at skrive sig op til lærerige kurser, som gjorde mig mere oplyst om eksempelvis dagpengeberettigelse.

For nylig fik jeg en mail fra Krifa, som meddelte, at arbejdsløshedskassen havde et potentielt praktik til mig. Jeg var jublende.

Nogle dage efter var jeg til møde på mit kommende arbejde. Mødet forløb forrygende, og nogle dage efter ringede de mig om, at jobbet var mit.

Jeg nåede at være arbejdsledig i nogle måneder, og det er herligt, at jeg nu får løn. Jeg er glad for min nye arbejdsplads.
Det er frygteligt at være ledig, og det er essentielt at få den korrekte guidning.

Jeg følte mig aldrig på bar bund af min a-kasse.
At være berettiget til arbejdsløshedsdagpenge som meldt ind i en a-kasse var uden tvivl min sikkerhed finansielt. På grund af det var jeg garanteret økonomisk, og jeg blev aldrig nødsaget til at sælge de materielle goder, jeg holder af.