a-kasser

Meld dig ind i en a-kasse

For nyligt var det sted, hvor jeg længe havde arbejdet nødsaget til at fyre næsten alle deres medarbejdere. Jeg stod uden varsel og uden stabil indtægt.

Det hele føltes vildt svært. Jeg har ikke været uden indtægt. Heldigvis har jeg altid betalt til min nye a-kasse. Det blev min redning, da jeg fra den ene dag til den anden blev ledig.

Jeg har fra tid til anden spekuleret på, at det var formålsløst at betale til a kasse. Jeg har jo aldrig nogensinde været uden arbejde i fortiden, men glædeligvis var jeg begavet nok til at forblive indmeldt.

Da jeg lige pludselig var ledig blev det uden tvivl meget værdifuldt.

A-kassen bistod med at danne overblik over det med økonomi og alt det andet, og de assisterede at være opmærksom på splinternye jobmuligheder, skrivemotiverede ansøgninger og CV’er. Det var overraskende rimeligt overskueligt.

Der er ikke mange jobs i min fagområde. Derfor var jeg beredt på, at jeg ville være ledig i lang tid. Finansielt ville det være barsk, men det kunne godt lade sig gøre. Jeg havde krav på arbejdsløshedsdagpenge som meldt ind i en a-kasse. På grund af det var jeg tilsikret rent økonomisk. Arbejdsløshedsdagpenge er ikke lige så meget en fast løn, men jeg har råd til at beholde mit hus, og jeg får mad på bordet. Det er det vigtigste for mig, og det er jeg meget glad over.

Der er jo flere a-kasser, og det essentielle for mig er, at min akasse er væsentligt for min branche. Arbejdsløsheds-kassen skal endvidere være til at regne med. Gudskelov følte jeg mig i trygge hænder.

Jeg blev indkaldt til nogle planlagte tider hos min a kasse, og der var desuden mulighed for at tilmelde sig til diverse undervisning, som gjorde at jeg blev klogere på for eksempel dagpengeberettigelse.

For nogle måneder siden fik jeg et opkald fra min a kasse, som lod mig vide, at a kassen havde et muligt job til mig. Jeg var meget begejstret.

Nogle dage efter var jeg til møde på stedet. Mødet gik over al forventning, og senere samme uge oplyste de mig om, at jeg havde fået arbejde.

Jeg nåede at være arbejdsløs i tre måneder, og det er en lettelse, at jeg igen har et arbejde. Jeg er glad for mine nye arbejdsopgaver.

Det er en byrde at stå uden arbejde, og det er essentielt at blive tilbudt den rette bistand.

Jeg følte mig aldrig alene med min akasse.

At have krav på dagpenge som medlem af en arbejdsløsheds-kasse var af flere årsager min sikkerhed økonomisk. På grund af det var jeg forsikret rent økonomisk, og jeg blev ikke nødt til at sælge de ting, der betyder noget for mig.